De vijfde CD van Vinočanka.

 

De muzikanten zijn 13 tot en met 15 april (2023) weer in de studio van Rajchman  in Dolni Bojanovice geweest voor opnamen. Deze CD was oorspronkelijk gepland tijdens het 25 jarig bestaan in 2020, maar door bekende redenen moest dat worden uitgesteld. Deze keer waren de meeste vrouwen ook mee, daarnaast reisde het 'Friese zangtrio' Rita, Durk & Annelies mee omdat zij drie nummers zingen. Daarnaast zijn 4 nummers gezongen door het duo van de Tsjechische kapel Vacenovjáci. 

Zoals altijd is er weer hard gewerkt om de 13 nummers op te nemen. Daarnaast was er tijd voor foto's maken in een wijngebied en uiteraard ruimte voor ontspanning. Dit laatste onder andere in een wijnkelder en tijdens het bekende Musikantenbal in Hodonin. 

De titel van de CD is Splňena přani, tevens het slotnummer. Heel toevallig is de Duitse vertaling 'Erfüllte Wünsche', dit nummer staat ook op de CD. Beide nummers zijn zeer toepasselijk omdat Vinočanka graag een CD wilde opnemen en enkele muziekliefhebbers met een warm hart voor deze kapel en de Tsjechische muziek dit hebben ondersteund. De leden van Vinočanka danken deze (en andere personen, sponsors) voor hun bijdrage en wensen iedereen veel luisterplezier. 

De regie van de opname was weer in handen van AleŠ Podařil, de techniek werd verzorgd door Petr Prokop.

Op 15 juli is deze CD in een volle (en warme) zaal Bousema gepresenteerd. 

De CD is uiteraard verkrijgbaar bij de muzikanten a € 15.

De liefhebbers die verder weg wonen, of niet in de gelegenheid zijn om een concert bij te wonen: we sturen deze graag per post. Stuur svp een mail met gegevens naar info@vinocanka.nl. De totale kosten zijn dan € 20,00.

 

 

 

 

 

 

                                                                                

DaCapo