Nieuwe CD van Vinočanka.

 

In het pinksterweekeinde 2006 is Vinočanka weer naar Tsjechië afgereisd. Na het succes van de eerste CD hebben de muzikanten besloten een 2e CD op te nemen. Uiteraard weer in de bekende studio van Rajchman  in Dolni Bojanovice. In de geheel nieuwe studio waar bijvoorbeeld ook Vlado Kumpan zijn nieuwste CD heeft opgenomen hebben de muzikanten 2 dagen hard gewerkt. Met behulp van technicus František Šimek zijn 14 nummers opgenomen. 

Het was hard werken waarbij de eenvoudigste stukken soms de meeste tijd bleken te kosten. Via de digitale apparatuur hoor en zie je elke ongelijkheid of articulatieverschil. Maar de ervaren Vino muzikanten wisten deze oneffenheden met behulp van de ervaren technicus František snel weg te werken. Waar de meeste orkesten meestal 3 dagen in de studio bezig zijn, heeft Vinočanka in 2 dagen alle nummers, inclusief de zogenaamde napik partijen opgenomen.

Begin september zijn de zangpartijen opgenomen. In een dag hebben Olina Francová en Pavel Jech en de van Moravanka bekende Břetislav Osička de 7 zangnummers ingezongen.  De Vino muzikanten hebben zich ondertussen bezig gehouden met het ontwerpen van een CD hoes, het maken van foto's,  opstellen van de teksten etc.

De opname dagen van de muzikanten en van de zang de zijn niet alleen in geluid maar ook in beeld vastgelegd. Klik maar op het fotoalbum.

Alles is gelukt, zodat op 5 november voor een volle zaal Bousema de CD "Muzikanti" is gepresenteerd. Speciaal voor deze gelegenheid was de Tsjechische zanggroep (Olina, Pavel en Bretislav ) naar Nederland gekomen. Met wijn van de Larense wijngaard De Braoke is de CD naar goed Tsjechisch gebruik gedoopt.

 

                                                                                   

 

Uiteraard heeft Vinočanka diverse nummers van de nieuwe CD gespeeld. Verder was op speciale uitnodiging de kleine kapel Sohaji aanwezig. Door het grote succes van deze kapel tijdens het jubileumconcert in 2005 heeft Vinočanka besloten deze 4 muzikanten en een zanger en zangeres weer naar Nederland te halen.

Met een geweldige finale van de 2 kapellen is deze geweldige middag besloten. Door te klikken op het fotoalbum kunt u een aantal foto's bekijken. 

Alle Tsjechische gasten zijn bedankt met een Loarnse krentestoete door Bakker Wijnand voorzien van de Nederlandse en de Tsjechische vlag.

De CD is uiteraard tijdens optredens te koop. Ook via internet kan deze besteld worden, klik maar op het contactadres.

 

 

 

 

 

 

DaCapo