Jubileumconcert met primeur

Vinočanka viert in 2005 een lustrum, de kapel bestaat namelijk 10 jaar. Daarom hebben de muzikanten op 20 november een jubileumconcert met veel Tsjechische volksmuziek gegeven. Tijdens dit concert heeft Vinočanka oude en nieuwe nummers gespeeld. Zo stond bijvoorbeeld Pro Romanu op het programma, een nummer waar ze in het begin van hun 10 jarig bestaan vaak mee begonnen. Verschillende nummers werden gezongen door Pavel Jech. Deze 'vaste' zanger van Vinočanka was speciaal voor dit optreden naar Nederland gekomen. Om het jubileum te vieren verraste hij zijn muziekvrienden met een zeer origineel beschilderde fles wijn uit Moravie. Daarnaast zong Pavel, zeer verrassend het refein van het bekende 'Kleine cafe aan de haven' in het Nederlands. Weer eens wat anders als de Vinočanka muzikanten die zich de tong breken over het moeilijke Tsjechisch. 

Als speciale gast was de nieuwe kapel Šohaji aanwezig. Deze kapel is voortgekomen uit het bekende Galanecka met het zangduo Alena Rapáčová en Jindra Kotek. 

                                                                                

 

Deze kapel oogste zeer veel succes voor een bomvolle zaal Stegeman in Laren. De combinatie van een trompettist, tenorhoornspeler, bassist en een accordeonspeler met natuurlijk het geweldige zangduo sloeg geweldig aan bij het publiek.

Tijdens enkele nummers van Vinočanka zongen Alena of Jindra spontaan met Pavel mee.

Uiteraard werden de diverse medewerkers bedankt met een bloemetje of drankje. Een speciale bloem was er voor de vrouwen van de muzikanten, die elke keer maar weer hun man laten gaan voor een repetitie of optreden.

Met een geweldige finale van de beide kapellen werd deze succesvolle middag om 17.30 afgesloten.        

 

                                               

Vinočanka en de circa 350 aanwezigen kunnen terugkijken op een zeer geslaagd jubileumconcert.

 

Hieronder nog enkele foto's voor en tijdens het concert.

   

   

   

   

   

 

 

DaCapo