Bezetting  

                  

Vinočanka speelt sinds 2011 in de onderstaande bezetting.

 

 

Vinočanka staat onder de muzikale leiding van Dirk-Jan Bronsvoort. Hij bespeelt de flugelhorn en de trompet. Dirk-Jan is al jarenlang trompettist bij de fanfare Koninklijke muziekvereniging Apollo in Laren Gld. Daarnaast speelt hij bij de kapel Loarns Plezeer eveneens Tsjechische volksmuziek en wordt hij regelmatig door andere kapellen gevraagd om in te vallen. In 2005 schreef Dirk-Jan het nummer "Polka pro Mirek" voor zijn pasgeboren zoon, in 2007 schreef hij voor zijn dochter de "Ivana Polka". 

 

Gertie Braakman is een rasmuzikant die bij Vinočanka de flugelhornpartijen op zijn bugel speelt. Daarnaast is hij al meer dan 50 jaar muzikant bij Apollo en speelt hij tevens vanaf de oprichting in 1963 bij de kapel Loarns Plezeer. Van deze kapel is hij ook de muzikaal leider. Gertie komt al vele jaren in Tsjechie en heeft daar vele waardevolle contacten opgebouwd.

 

Jan Teunis Hartgers speelt tenorhorn bij Vinočanka. Dit instrument bespeelt hij ook bij de kapel Loarns Plezeer. Bij Apollo speelt hij schuiftrombone of bariton, tevens is hij sinds 2008 voorzitter van deze muziekvereniging. Voor Vinočanka verzorgt hij de website.

 

Andre Olden speelt eveneens tenorhorn bij Vinočanka. Woonachtig in het buitengebied van Bathmen speelt hij bij muziekvereniging Orpheus op melodisch slagwerk. Bij de Egerländer kapel 'De Langenberger Muzikanten' speelt hij euphonium. Voor het boeken van Vinočanka kunt u bij hem terecht.

 

Johan Kobes speelt sinds 2011 op de Cerveny bas bij Vinočanka als opvolger van de overleden Jan Swinkels. Jan heeft sinds 2007 les gegeven aan Johan en hem enthousiast gemaakt voor de muziek van Vino. Johan speelt sinds 2008 ook bij muziekvereniging Advendo de bas waar hij ook voorzitter is.

 

Harry Hietbrink is zijn hele leven al slagwerker en neemt dan ook met verve deze partijen voor zijn rekening bij Vinočanka. Daarnaast speelt hij bij Apollo en Loarns Plezeer.

 

Vinočanka speelt vaak met een geluidsinstallatie. Deze is eigendom van Harry en Erik Hietbrink en bestaat uit een mengtafel, versterker, boxen en onder andere 4 draadloze microfoons. De opbouw en de bediening van het geluid is in de goede handen van Erik Hietbrink en Frits Zomer.

  .

 

 

 

 

 

 

DaCapo